נהיגה בשכרות

מה חשוב לדעת לגבי נהיגה בשכרות

נהיגה בשכרות היא מעבירות התנועה הנפוצות והחמורות בישראל, כאשר משטרת התנועה ממקדת מאמצי אכיפה רבים נגד עבירה זו, בין היתר באמצעות העמדת מחסומים וביצוע של בדיקות, סמוך לאזורי הבילוי במהלך סופי השבוע. בפקודות התעבורה נקבע כי במידה ובבדיקת אלכוהול משטרתית, רמת האלכוהול של הנהג נמצאה מעל לסף שנקבע בחוק, הרי שדי בכך מבחינה ראייתית, להביא להרשעתו של הנהג, בעבירה של נהיגה בשכרות. מבחינה משפטית, אין צורך להתייחס למעשים ולפעולת של הנהג שהובילו וקדמו לבדיקה או במהלכה. הדרישה לבדיקה של שוטר תנועה אינה מצריכה כל הסבר או צידוק לביצועה מצד מבצעי הבדיקה.

לגבי הסכמת הנהג לביצוע בדיקת השכרות

לאחר ששוטר או קצין משטרה עוצר נהג לבדיקת שכרות, בדרך כלל הוא יבצע לנהג בדיקת ינשופון ראשונית, על מנת לקבל אינדיקציה כללית, אם הנהג שתה אלכוהול. במידה ומתקבלת בבדיקה המקדמית תשובה חיובית, השוטרים יבצעו לנהג את בדיקת הינשוף שמודדת את כמות האלכוהול בדמו של הנהג ובאמצעותה מגדירים את רמת השכרות. את הבדיקה הראשונית, בניגוד לבדיקת הינשוף, אין חובה לבצע וניתן לבקש לדלג עליה ולעבור ישירות לבדיקת הינשוף. לעומת זאת, סירוב לעבור את בדיקת הינשוף, מכל סיבה שהיא, מהווה בעיני החוק ובית המשפט, הודאה בפועל בעבירה של נהיגה בשכרות.

תוצאות הבדיקה והעונש בחוק

החקיקה בנוגע לעבירת נהיגה בשכרות אינה מבדילה בין רמת השכרות של כל נהג שיכור. אין בענישה התייחסות למידת השכרות, מעבר לכך לשאלה אם הנהג עבר את רמת הסף או לא. המחוקקים החמירו בעבירה זו וקבעו, שכל שתייה של כל כמות אלכוהול מעבר לסף המותר, מובילה לענישה הכוללת פסילה של רישיון הנהיגה למשך שנתיים. לאחר תקופת השלילה, הנהג נדרש לעבור מחדש את בדיקות הרישוי השונות, בכדי להיות כשיר מחדש כנהג בעל רישיון בתוקף. במידה והנהג כבר הורשע על נהיגה בשכרות בשנה שקדמה לעבירה הנוכחית, פסילת הרישיון יכולה אף להגיע לארבע שנים.

על כמות מותרת ורמת הסף

מכיוון שהחוק אינו מבדיל בין משקה אחד מעל המותר לבין עשרה, חשוב מאוד להימנע מלחרוג אפילו במעט מהרמה החוקית המותרת. אזרחים נורמטיביים רבים ששותים מעט יותר בארוחת השבת המשפחתית, יכולים למצוא את עצמם תחת סנקציות קשות וללא יכולת להתנייד כהרגלם, בגלל החלטה כביכול קטנה.. הכמות שמוגדרת כרמת הסף, עבור בדיקת הינשוף נקבעה על 290 מיקרוגרם או יותר של אלכוהול לליטר של אוויר נשוף. בבדיקת דם, רמת הסף שנקבעה היא מעל ל-50 מיליגרם לכל 500 מיליליטר של דם. החוק החמיר את האיסור של נהיגה בשכרות, על נהגים צעירים ומקצועיים כגון, נהגי משאיות וכדומה. עבור נהגים אלו, כל כמות של אלכוהול שנמצאת בבדיקת ינשוף או בבדיקת דם, נחשבת לעבירה של נהיגה בשכרות, על כל המשמעויות הנלוות לכך מבחינת ענישה.

ליווי וייעוץ משפטי של עורך דין מומחה עבור נהיגה בשכרות

במידה ונעצרתם לבדיקת שכרות על ידי המשטרה חשוב שלא להילחץ, גם אם שתים מעט מעל המותר. חשוב לשתף פעולה באופן מלא עם השוטרים, במהלך הבדיקה ולתעד לעצמכם באופן מפורט בכתב, את כל ההתנהלות של השוטרים לאורך הבדיקה. תוצאות הענישה והפסיקה בבית המשפט לתעבורה אינן כתובות מראש וישנה משמעות גדולה למומחיותו וניסיונו של העורך דין המייצג את הנהג. במקרים רבים נפלו פגמים בהליכי הבדיקה או בתקינות המכשירים וניתן לגבש בהסכמה הסדר מקל, הכולל הודאה בעבירה וענישה מופחתת. במידה ואתם עומדים לדין על נהיגה בשכרות כדאי לכם לצדכם את עו”ד אמנון גולן. הוא מומחה בתחומים של עבירת מס, דיני מקרקעין, עבירות מס ובמיוחד בעבירות תנועה ודיני תעבורה. עו”ד אמנון גולן שירת בעברו במשטרת ישראל שנים ארוכות כחוקר, כמו גם במגוון תפקידים נוספים, דבר שתרם רבות לכישוריו וליכולותיו המשפטיים בתחום עבירות התעבורה בכלל ונהיגה בשכרות בפרט.

ליטיגציה אזרחית

תביעות אזרחיות המגיעות לכתלי בית המשפט מגיעות לדיונים מול שופט כאשר לצד התובע ולצד הנתבע יש אפשרות להעלות טענות בנוגע

קרא עוד >

כתבה בכאן דרום

באם הואשמת באישום פלילי, לא משנה באיזה תיק מדובר, תזדקק באופן מידי לעורך דין מנוסה ומקצועי בפלילים שיציב את צרכיך

קרא עוד >